De beste aannemer zoeken voor je droomhuis, zo doe je dat!

Het is enorm druk in de bouw. De offertes worden steeds hoger en de wachttijden steeds langer. Dit is enorm frustrerend als je een aannemer gaat zoeken omdat je wil verbouwen. Toch is het zeker mogelijk om een goede aannemer of andere vakman te vinden in deze tijd. Hoe? Ik heb er 3 tips voor in deze video. Lees vooral ook even verder want in dit artikel staan nog een aantal andere punten waar je op kunt letten als je een aannemer zoekt.

Een echt goede aannemer zoeken die betrouwbaar is

Als je op zoek gaat naar een aannemer dan betekent dit meestal dat je flink gaat verbouwen. Dit betekent dat je een groot bedrag gaat besteden aan je huis en wat nou als dat mis gaat? Ga daarom ook niet over één nacht ijs als je een offerte gaat tekenen. Zorg dat je eerst super goed weet of een aannemer betrouwbaar én goed is.

Misschien heb je eigenlijk nog helemaal geen idee aan welke kosten je moet denken. Of heb je een offerte en weet je niet of die realistisch is. Een snelle manier om eenvoudig een aantal offertes van aannemers te vinden is via een speciale vergelijkingswebsite waar aannemers bij zijn aangesloten. Zoals bijvoorbeeld deze:


Maar wanneer is een aannemer betrouwbaar?

Nu de vraag zo enorm is toegenomen begeven steeds meer mensen zich op de arbeidsmarkt om als ZZP aannemer aan de slag te gaan. Er is niks mis met getalenteerde mensen maar je kunt ook nét de verkeerde treffen die zonder de juiste ervaring en opleiding bij jou aan de slag gaat.

Maar waar let je dan op als je een betrouwbare aannemer wil vinden?

  • Kun je recensies vinden? | Ook al hebben ze het druk, elke aannemer heeft voor jou bij andere klussen gewerkt. Zoek online naar recensies en referentieprojecten. Een goede aannemer vertelt trots waar ze nog meer hebben gewerkt. Doen ze hier vaag over? Dat is een teken voor alarmbellen.
  • Werkt de aannemer alleen? | Een aannemer die grote klussen doet zoals het zetten van een aanbouw werkt vrijwel altijd met meerdere mensen aan een klus. Dit kunnen andere ZZP’ers zijn of eigen personeel. Neemt hij een grote klus bij jou alleen aan? Vraag door wie er nog meer bij jou komt werken. Openheid of niet is een belangrijk signaal.
  • Hoe verloopt de communicatie | Een aannemer komt vaak op locatie kijken voordat ze een offerte maken. Komt hij op tijd op de afspraak? Reageert hij netjes op berichten? Dit is een goede indicatie over hoe hij straks bij jou werkt
  • Een Bouwgarant keurmerk | Aannemers met dit keurmerk zijn verplicht te werken volgens landelijke richtlijnen. Meestal betaal je voor een gecertificeerde aannemer iets meer maar het geeft wel extra betrouwbaarheid dat ze dit keurmerk hebben gekregen.

Een aannemer zoeken in Amsterdam of een andere grote stad

In Amsterdam en omgeving staan ontelbaar veel aannemers geregistreerd. Niet zo gek ook want er staan enorm veel woningen. Het probleem met de woningmarkt in Amsterdam beperkt zich alleen niet meer tot de woningprijzen voor de aanschaf maar ook voor verbouwen. De vraag is vele malen groter dan het aanbod. Maar laat je niet gek maken. Blijf kritisch en pas de tips toe uit dit artikel. Dan kun jij ook in Amsterdam, en alle andere grote steden, heel goed een deskundige aannemer vinden.

De allerbeste aannemer vinden voor jouw klus

Dé manier om de allerbeste aannemer te vinden is om rond te vragen in jouw eigen netwerk. Je weet dan zeker dat de recensie betrouwbaar is en dat iemand werkt op een manier die jij belangrijk vind. Ken je niet genoeg mensen die ook verbouwd hebben? Vraag een rond via je social media account. Vaak gaat het via-via makkelijker.

Een aannemer zoeken: vergelijk verschillende offertes

Wil je graag wat verschillende offertes vergelijken? Dat kan ook. Je kunt via verschillende platformen offertes opvragen. Via de offertetool van Slimster kun je die binnen enkele dagen ontvangen. Vul hier de gegevens in voor jouw klus en ontvang via Slimster verschillende offertes per mail.

Vergelijk offertes voor een aannemer: