Badkamertrends 2024

Deze Badkamertrends van 2024 gaan nog jarenlang blijven

badkamer

Als je een nieuwe badkamer gaat maken in je huis dan herken je vast dit dilemma: je wil de nieuwste badkamertrends van dit moment maar het moet óók over een paar jaar nog hip zijn. Een badkamer doe je tenslotte niet elke 5 jaar even opnieuw. In dit blog laat ik je zien welke trends in 2024 hip zijn én nog lang gaan blijven.

Trend 1: Alles mag zwart


Badkamertrends beginnen vaak bij de keukenwereld en daar zag je het ook als eerste: zwarte kranen. In de industriële stijl volgden al gauw badmeubels met stalen accenten. En de stalen deuren uit woonkamers werden doorgetrokken naar de douchewanden.

Inmiddels zijn ook hele keukens zwart en die trend zet zich door in de badkamers. Zwarte badmeubels, zwarte waskommen, een zwart toilet en een zwart bad. En als je wil ook nog gecombineerd met zwarte tegels. Vooral in de hotel-chique stijl kan het niet donker genoeg!

Zwarte kranen? Kijk eens naar zwart chroom

Bij mat zwarte kranen is wel wat voorzichtigheid geboden in de combinatie met kalk aanslag. In 2024 gaat de nieuwe kleur Gun Metal Black doorbreken, ook wel zwart chroom genoemd. Anders dan een mat zwarte finish, heeft zwart chroom een aantrekkelijke glans over zich.

Zelf ben ik enorm fan van de mooie, tijdloze kranen van Hotbath. De kwaliteit is fantastisch en zeker als je inbouwkranen kiest wil je geen spijt krijgen van slechte kwaliteit. De nieuwe kleur zwart chroom van Hotbath is dé kleur die je wil kiezen als je gaat voor zwarte kranen. Ik zeg niet dat mat zwart zal verdwijnen maar zwart chroom wordt zwart 2.0!

De kranen van Hotbath vragen een investering maar je koopt ze met veel korting online bij Badkamerwinkel.nl of Sanitairwinkel.nl.

Trend 2: Goud past altijd


Zwart, donkerblauw, donkergroen. De donkere kleuren gaan dus aanhouden in de badkamers vanwege de hotel chique trend. Die chique touch breng je in de badkamer met gouden accenten. Dit kan met de styling maar zeker ook met de kranen. Waar het begon met glanzend goud heb je nu prachtige geborsteld gouden finishes die enorm chique zijn.

Het mooie van mat goud is dat het een hele rustige kleur is die overal mee combineert. Niet zo gek ook, de matte variant is vergelijkbaar met een zandkleur als je het terugbrengt naar een kleurenpallet. Het combineert dus ook heel mooi rustig in een badkamer met aardetinten. De matgouden kleur gaan we daarom nog heel lang zien.

Trend 3: Ronde en organische vormen


Je zag het al met de trend van vrijstaande baden: de rechte hoeken worden steeds minder. Een grote ronde spiegel als eyecatcher kan de manier zijn om de rechte lijnen in een badkamer te doorbreken. Voor een ronde spiegel heb je wel een bepaalde hoogte nodig en daarom komen de organische spiegels ook zeker voor in de badkamertrends van 2024. Deze passen veel beter bij een breed meubel met twee wastafels of een oud huis met een laag plafond.


Een vrijstaand bad past niet altijd en dus is de trend van zogenaamde back-to-wall baden ook een blijvertje voor de organische vormen. Bijvoorbeeld voor een bad dat in een hoek zit, de afgeronde zijde heeft een mooie uitstraling maar geeft tevens ook extra loopruimte ten opzichte van een recht bad.


Ronde vormen zie je ook steeds meer bij badmeubels. Een merk dat die trend ultiem doorvoert is Duravit. Deze meubels zijn ook te koop bij Badkamerwinkel.nl en Sanitairwinkel.nl maar niet via de webshop ivm de vele keuze opties. Bezoek daarvoor een van de fysieke winkels.

Trend 4: Creatief met tegels


De tijd van standaard witte tegels is echt voorbij. Inmiddels kun je echt heel creatieve dingen doen met tegels maar dat geeft ook wel keuzes stress. Enkele tegeltrends die nog lang gaan blijven:

Visgraat tegels

De visgraat trend is opgepikt door een grote groep en zal zeker niet zomaar meer verdwijnen. Dit komt ook vanwege de enorme variatie die je met visgraat hebt: een zwarte tegel heeft met een zwarte voeg een rustige look terwijl een lichtere voeg echt het visgraat patroon benadrukt.

Visgraat is dus geschikt voor heel veel smaken: in gewoon wit of zwart, met een houtpatroon op de vloer of juist echt met kleine gekleurde tegels. Je kunt het zo uitbundig maken als je wilt en daarom is de visgraat ook geschikt voor heel veel smaken.

Hou je wel van kleine rechte tegels maar niet van visgraat? Rechtopstaand als patroon is ook een trend die enorm doorzet in 2024. Ook heel leuk voor in de keuken of als lambrisering in de hal!

Net even anders: de hongaarse punt

Wel zie je dat mensen vanuit de visgraat al verder kijken naar iets nieuws. Dit is er ook: de hongaarse punt. Dit zijn visgraat tegels die net een andere vorm hebben waardoor het patroon er op lijkt maar net iets anders wordt. Het hongaarse patroon wordt ook in reliëf in rechte tegels gemaakt waardoor het veel makkelijker te verwerken is. Dat scheelt in arbeidsuren voor je tegelzetter en je kunt het ook makkelijker zelf.

Subtiel en chique: reliëf tegels

Op gekleurde tegels kun je ook enorm uitgekeken raken en juist voor de badkamer is dat iets wat je níet wil. Wil je wel iets bijzonders in je nieuwe badkamer maar toch rustige kleuren? Kijk dan eens naar een reliëf tegel. Dit is een tegel met een voelbaar patroon.

In de Japandi stijl werken dit soort tegels heel erg goed. Je voegt een mooi accent toe in je badkamer zonder dat het overheerst. Ook hier kun je weer kijken hoe je het patroon legt. Rechte strepen kun je bijvoorbeeld verticaal plaatsen of horizontaal. Ook in houtlook tegels kom je reliëf patronen tegen die het fantastisch doen als accent. Denk maar aan de houten wandpanelen die je nu veel ziet in woonkamers.

Trend 5: Terrazzo in heel veel soorten


Terrazzo is een trend van vroeger die sinds enkele jaren weer voorzichtig terug komt in de badkamer. In terrazzo zitten kleine kleuraccenten die voor de grote trend toch iets te gedurfd zijn. Daarom zie je in 2024 een tijdlozere variant opkomen: terrazzo in natuurtinten.

Grijs terrazzo tegels bijvoorbeeld. Een welkome afwisseling voor wie graag een grijze basis wil maar beton te saai vind en marmer te druk. Ook voor meubels en waskommen zie je mooie rustige terrazzo patronen ontstaan die echt een enorm mooie eyecatcher kunnen vormen in de badkamer. Het is net als de reliëf tegel een hele mooie oplossing voor als je wat creativiteit in de badkamer wil brengen zonder dat het te druk wordt.

En hou je wel van kleur maar niet van gekleurde tegels? Dan is de grotere terrazzo look misschien echt iets voor je. Een nieuwe trend die een groter patroon heeft waardoor kleur wat uitgesprokener aanwezig is. Terracotta rood bijvoorbeeld of mosterdgeel zijn creatieve kleuraccenten die erg veel warmte brengen in een badkamer.

Trend 5: Gekleurd keramiek


De zwarte toiletten waren een enorme revolutie maar inmiddels worden ze heel veel verkocht. Er kwam aandacht voor mat naast glanzend en daarmee kreeg ook kleur ineens ruimte. In een matte variant komt kleur veel minder op je af.

We gaan in 2024 steeds meer kleuren zien voor toiletten, waskommen en baden. Natuurkleuren doen het heel erg goed zoals groen, zandkleur en roest. Het is een terugkerende trend van vroeger waar jouw oma vast ook al een groene, bruine of blauwe badkamer had. Maar groot verschil is dus wel het type kleur: het zijn rustige tonen die door gaan zetten. Niet zo gek want ook dit is weer mooier te combineren met aardetinten waar veel mensen van houden.


Mijn tip: Als de basis maar goed is


De stijl kiezen voor je badkamer kan wel enorm spannend zijn. Ik adviseer je om niet te hard vast te houden aan het gevoel dat je badkamer trendy moet zijn. Hiermee ga jij misschein voor keuzes waar je enorm op uitgekeken raakt.

Kies vooral wat jij heel erg mooi vind en waar je direct blij van wordt. Als je basis goed is kun je met de styling jouw badkamer steeds weer een iets andere look geven waarmee jouw badkamer over 10 jaar nog steeds hip is! Veel van bovenstaande tips zijn heel geschikt voor een tijdloos trendy badkamer. En wil je wel uitpakken in je nieuwe badkamer? Ga dan voor kleur!

Bespaar niet op de kwaliteit van je spullen maar koop goede merken online in de verschillende webshops die je kunt vinden. Badkamerwinkel.nl en Sanitairwinkel.nl zijn hele goede opties en ook X2O geeft flinke korting op A-merken. Want een droombadkamer hoeft toch niet de hoofdprijs te kosten als je slim gaat shoppen.

Ga jij je badkamer of een andere ruimte in huis verbouwen? Download dan mijn gratis e-book met tips om geld te besparen tijdens je verbouwing.