Keuken uit Duitsland

Een keuken uit Duitsland kopen, ja of nee?

keuken

‘Een keuken is in Duitsland veel goedkoper’. Als je op zoek gaat naar een keuken kom je die uitspraak vast al ergens tegen. En laten we wel wezen: op zo’n groot bedrag wil je graag besparen! Is een Duitse keuken echt goedkoper of is het maar een fabel? En is het wel verstandig of neem je onnodig risico’s? In dit blog vind je de antwoorden op deze vragen.

Duitse keukens, hoe zit het met de kwaliteit

De term ‘Duitse Degelijkheid’ ken je waarschijnlijk wel. Veel van de bekende, kwalitatieve automerken zijn natuurlijk Duits. Denk aan BMW, Volkswagen en Mercedes. Maar ook Miele, Adidas en Hugo Boss zijn Duitse merken. Stuk voor stuk al jaren bekend en van ongekend goede kwaliteit.

In Duitsland is het kwaliteitsbewustzijn heel erg belangrijk. Wist je dat Siematic keukens ook Duits zijn? Hoogwaardige afwerking en een lange levensduur zijn bij Duitse keukens zeker gegarandeerd.

Het is natuurlijk een groot land waardoor er ook ruimte is voor hele grote fabrieken. Ben je benieuwd hoe een Duitse keuken wordt gemaakt? Nobilia is de grootste Duitse fabrikant van keukens. Ongeveer 1 op de 3 verkochte keukens in Duitsland is afkomstig van Nobilia. Deze video geeft een leuk inkijkje van hoe groot dit is en hoe een Duitse keuken wordt gemaakt:


Goedkoper uit voor een keuken in Duitsland

Het is natuurlijk een groot land waardoor er ook ruimte is voor hele grote fabrieken. De 12 beste Duitse keukenmerken zijn voornamelijk gevestigd in Oost-Westfalen en Zuid-Duitsland. Dat is dus een behoorlijk eindje rijden.

De meeste mensen die een Duitse keuken willen kopen gaan hooguit een stukje over de grens kijken. En daar weten de verkopers precies: komen er mensen met een Nederlandse offerte? Dan gaan we daar gewoon nét onder zitten. Na 4 uur autorijden wil je natuurlijk maar wat graag dat jouw trip resulteert in een goedkopere offerte. En die offerte wil je dan ook graag meteen tekenen anders moet je nog een keer terug.

Een keuken kopen in Duitsland zonder btw

In Duitsland hanteren ze 19% btw op keukens. Maar als jij jouw keuken importeert naar Nederland rekenen ze 0%. Een keuken zonder btw dus, dat klinkt wel aantrekkelijk. Maar reken je niet rijk: de belastingdienst legt het als volgt uit: ‘Als je goederen uit andere EU-landen afneemt, brengt de leverancier je meestal 0% btw in rekening. Je moet dan als afnemer Nederlandse btw betalen. Je berekent de btw zelf en geeft deze aan in je btw-aangifte. Qua btw ben je dus niet goedkoper uit als je een Duitse keuken importeert.

Een keuken in Duitsland kopen? Dit is een beter alternatief:

Persoonlijk vind ik service een ontzettend belangrijk aspect bij de aankoop van je keuken. Goed advies is goud waard maar ook snelle service als blijkt dat je een probleem hebt met de levering van je keuken. Een Nederlands sprekend contactpersoon vind ik echt een must.

Wel zijn de prijzen van Duitse keukens echt scherp. Sinds 2001 heb je in Nederland i-Kook. Zij verkopen keukens rechtstreeks uit Duitsland. Het is een partij die nog niet zo heel erg bekend is omdat ze geen grootschalige marketing inzetten. Ze hebben wel 27 i-kook vestigingen verspreid over heel Nederland. Een voordeel van hun werkwijze is dat zij werken met wat zij noemen een ‘keukencoach’. Die helpt je van het eerste contact tot de aankoop, de oplevering en verder.

Wil jij dus een Duitse keuken voor een scherpe prijs? Dan zou ik zeker ook een afspraak maken bij i-Kook in je zoektocht naar een scherpe offerte. Let op: zij werken uitsluitend op afspraak. Je kunt via hun website een aanvraag indienen voor een afspraak en dan neemt een vestiging bij jou in de buurt contact op. Ze komen eventueel ook bij je thuis langs, ideaal als je het fijn vind dat er iemand bij jou in de keuken even mee kijkt naar de ruimte en de mogelijkheden. Dat is toch een heel stuk beter dan 4 uur rijden naar Duitsland?...

i kook ervaringen en reviews

Zelf heb ik geen keuken van i-kook maar ik heb wel diverse klanten die er inmiddels naar tevredenheid een keuken hebben gekocht voor een scherpe prijs. Bekende review sites geven je een goed beeld van de ervaringen van mensen die je voor gingen. De cijfers op het moment van schrijven van dit blog:

  • Feedback Company: 9.2 (1450 beoordelingen)
  • Qasa: 9.4 (941 beoordelingen)
  • Nederland Review: 8.2 (51 beoordelingen)

Geld besparen op je keuken en de rest van je huis

Natuurlijk is het heel persoonlijk wat jij een prettige keukenzaak vind. Ik zou zeker een afspraak maken bij i-kook als je op zoek bent naar een keuken voor een scherpe prijs. Want geld besparen op zo’n grote uitgave is echt de moeite.

Wil jij meer tips over geld besparen op je verbouwing? Lees dan mijn GRATIS e-book: 9 tips om duizenden euro’s te besparen op je verbouwing.