gordijnen zonder boren

Gordijnen zonder boren? Ja hoor, dat kan.

raambekleding

Gordijnen zijn belangrijk in huis. Ze bieden niet alleen privacy, maar ook isolatie en bescherming tegen de zon. Het probleem is dat het boren van gaten om gordijnen op te hangen een gedoe kan zijn, vooral als je in een huurwoning woont of als je niet handig bent en het niet aandurft. Gelukkig kun je ook wel degelijk gordijnen ophangen zonder te boren. 

Gordijnen bevestigen zonder boren

Om gordijnen te kunnen bevestigen aan je muur of plafond heb je een gordijnroede nodig. Normaal gesproken bevestig je deze door in de muur te boren. Maar het is ook mogelijk om een gordijnroede te klemmen. En dat is steviger dan je denkt! Je hebt dan wel een speciaal soort roede nodig. Je noemt dit een zelf opspannende gordijnroede. Deze klem je eenvoudig tussen jouw raam- of deurkozijn. Plaats de roede in het kozijn en draai de roede totdat deze vast zit. 

Gordijnroede zonder boren
 

Natuurlijk kun je dit type gordijnroede niet toepassen als je gordijnen wil over de gehele breedte van je kamer. Je kunt de gordijnroede vaak ongeveer uitschuiven tussen de 2 en 2,5 meter. Hij kan van muur tot muur maar ook in je raamkozijn. Je kunt qua kleur meestal kiezen uit wit, rvs of zwart. Dit type gordijnroede kun je kopen bij de bouwmarkt maar zelf raad ik Bol.com aan omdat je kunt kiezen voor een exemplaar met goede recensies. Het laatste wat je wil is tenslotte dat je gordijnen naar beneden komen als ze net hangen. Het mooie van online kopen is dat je ervaringen kan lezen van mensen die dit product al hebben gekocht. Zoals bij deze:

 De montage van gordijnen zonder boren

Dit type gordijnroede kun je echt heel makkelijk monteren, zelfs als je totaal niet handig bent. Je meet eerst de maat waartussen de gordijnroede moet komen. Vervolgens draai je deze roede uit tot 2 cm langer dan wat je gemeten hebt. Dan plaats je eerst een zijde op de juiste plek en vervolgens klem je de andere kant erbij. Dit lukt omdat er een veer in zit. De roede zit nu op de juiste plek en jouw gordijnen blijven stevig hangen. Een kind kan de was doen!

De juiste gordijnroede kiezen

Natuurlijk hangt het puur af van je persoonlijke smaak maar er zijn ook verschillende merken en kleuren te kiezen als je een gordijnroede zoekt waarbij je niet hoeft te boren. Overigens kun je deze roede ook makkelijk verwijderen, heel geschikt dus als je met een jong kindje naar een vakantiehuisje gaat en graag verduisterende gordijnen wil zonder te boren. Bekijk nog meer zelf opspannende gordijnroedes.

 

Lees mijn gratis e-book

Misschien ga je naast deze ene ruimte nog wel meer verbouwen? Dan kun je zeker geld besparen tijdens de uitvoering daarvan. Ik schreef een e-book over geld besparen op je verbouwing. Ben je benieuwd? Download 'm gratis: