Een hypotheek berekenen voor jouw droomverbouwing

bouwdepot hypotheek

Je leest het overal: de huizenmarkt is behoorlijk oververhit. Voor het kopen van een woning moet je een flink bedrag neerleggen maar ook verbouwen is duur. Voor allebei de opties kun je gebruik maken van een hypotheek. Maar hoe kun je een passende hypotheek berekenen?

Maximale hypotheek

Nu er zo enorm wordt overboden en ook verbouwen veel duurder is dan enkele jaren geleden, is het een veelgestelde vraag: wat is nou eigenlijk mijn maximale hypotheek? Belangrijk startpunt is om je te realiseren dat je tegenwoordig niet meer dan 100% van de waarde van de woning kunt krijgen aan hypotheek. Je moet dus de overige kosten zoals de overdrachtsbelasting, de notaris of een taxatie zelf betalen. Dit noem je ook wel de ‘kosten koper’.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Bij het kopen van een nieuwe woning maar ook als je gaat verbouwen is het interessant om te weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Als je weet wat de mogelijkheden zijn kun je tenslotte je verbouwing veel beter uitdenken of een gericht bod doen op een nieuwe woning. Dit is alleen geen standaard formule maar afhankelijk van heel veel factoren die per persoon best wel kunnen verschillen. Daarom is het raadzaam om een vrijblijvend hypotheekgesprek te plannen. Dit kan tegenwoordig super eenvoudig online.

Hypotheek maandlasten berekenen

Misschien nog wel belangrijker dan de maximale hypotheek zijn de maandlasten die je moet berekenen. Je hebt wellicht hobby’s en wil nog weleens uit eten. Je woont niet prettig in je nieuwe of verbouwde huis als je nergens meer geld voor hebt. Ook daarvoor is een gratis online adviesgesprek heel prettig: het geeft je snel inzicht waar je aan moet denken qua maandlasten voor de hypotheek.

Wat kan ik lenen

Het is de meest gestelde vraag als het gaat over hypotheken: ‘Wat kan ik lenen’? Deze berekening is dus afhankelijk van persoonlijke factoren maar ook van welk type hypotheek je neemt en waar je het bedrag voor wil gebruiken. Mijn advies is dus altijd: skip de snelle berekeningstools die je online tegenkomt. Maak een afspraak met iemand die er alles vanaf weet zodat je snel en doelgericht kunt doorpakken op deze verhitte woning- en verbouwing markt. Je hoeft je huis niet meer uit voor deze afspraken want dat kan super eenvoudig online. Via deze link is het gesprek gratis, dus investeer even tijd in deze stap zodat je daarna gericht verder kunt met je plannen.