Kinderkamer behang inspiratie

Inspiratie voor kinderkamer behang (en zo makkelijk is het)

kinderkamer

Wil je graag een unieke kinderkamer? Dan is behangen echt de ultieme keuze. Wanneer je op een mooie zichtzijde een leuk behang aanbrengt krijgt de kinderkamer in één keer een fantastische sfeer waardoor je veel minder aankleding en accessoires nodig hebt om de kamer gezellig te maken. In dit blog deel ik inspiratie voor kinderkamers met behang en leg ik je bovendien uit hoe makkelijk het is want een klusman inhuren is echt niet nodig.

Fotobehang voor kinderkamers

Mijn persoonlijke favoriet op het gebied van behangsoorten is fotobehang. Normaal gesproken heeft behang een repeterend patroon. Bij fotobehang is dat niet het geval. De term fotobehang is eigenlijk verwarrend omdat je verwacht dat het allemaal realistische foto's zijn maar niets is minder waar. Het enige echte verschil met gewoon behang is dat er geen patroon in zit. Je bestelt het behang precies op de maat van jouw muur en hebt daardoor een unieke print over de gehele muur. En dat kan dus zeker ook met de looks van 'gewoon' behang. In een babykamer kun je zo met heel weinig middelen een super lief sfeertje neerzetten. Super geschikt ook als je niet weet of je een jongen of een meisje verwacht.

 

 

Dieren behang in de kinderkamer

Voor jonge kinderen is behang met een dieren thema een leuke keuze. Ook dit thema is geschikt voor jongens en voor meisjes en dus leuk voor een babykamer of de peuterkamer. Het voordeel van behang is dat je het ook heel makkelijk kunt aanpassen zonder dat je nieuwe meubels hoeft te kopen of grootschalig hoeft te schilderen. Dus wees niet bang dat je kind later iets stoerders wil, geniet lekker van de tijd dat ze klein zijn met een lief dieren behang. Het thema van bosdieren is heel leuk omdat er veel verschillende dieren te zien zijn die kinderen ook kunnen herkennen en benoemen. Alle foto behangen die ik tip in dit blog zijn van photowall. De witte basis van dit behang is rustig en door de mooie groene blaadjes geeft het toch een warme sfeer in de kinderkamer en komen de dieren mooi uit.


Heb je een bepaalde kleur in gedachten voor je kinderkamer? Ook dan kun je goed uit de voeten met een dieren thema. Wat dacht je van deze mooie zachte aardetinten? Die werken super mooi samen met een houten vloer en houten meubels. Je kunt ook de wanden in een bijpassende aardetint schilderen waardoor het behang extra mooi uitkomt en de kinderkamer een warme sfeer krijgt.

 

Behang met een XL dier

Misschien vind je behang met een print te druk voor de stijl die je in gedachten hebt. Ook dan kan fotobehang toch een hele goede keuze zijn. Je kunt dan namelijk kiezen voor een extra groot dier met een witte achtergrond. Super leuk in de hoek bij het bed zoals dit konijn. WIl je dan liever niet behangen maar gebruik maken van een sticker? Dat kan ook heel goed voor deze stijl. Kijk dan eens bij Wall-art, een fijne website voor allerhande soorten aankleding op de muur. Ze hebben een groot assortiment stickers met een dierenthema.

 

Babykamer behang

Als je zwanger bent is het extra leuk om aan de slag te gaan met een babykamer. Ook dan is fotobehang een super leuke keuze. De wand waar het wiegje of ledikantje staat is een goede optie of ga juist voor de muur waar je de commode plaatst. Dan heeft je baby als hij of zij groter wordt iets om naar te kijken terwijl ze even stil moeten liggen met aankleden. Bedenk vooraf goed hoe je de kamer weer inrichten en bepaal dan pas waar het behang moet komen. Zonde als je voor je mooie behang een grote kledingkast zet tenslotte!

 

Fotobehang aanbrengen: een fluitje van een cent

Behangen klinkt al gauw ontzettend lastig maar het is écht heel eenvoudig. Het fotobehang van Photowall plak je namelijk heel eenvoudig op de muur doordat je de lijm rechtstreeks op de muur kan aanbrengen. Vroeger was dat ingewikkeld met behangtafels en het laten inweken van de lijm maar dat is met dit behang niet meer van toepassing. Je kunt het behang overigens in 2 soorten kwaliteit bestellen. Het luxere type is extra mooi mat en kun je goed schoonmaken. Wat mij betreft is dat de meerprijs zeker waard.

Hier moet je op letten met het aanbrengen van fotobehang:

  • Zorg dat je het fotobehang goed inmeet. Een fijne manier om dit super precies te doen is met een laser meter. Dat klinkt als een duur apparaat maar je hebt ze al vanaf 25 euro en die doen het ook gewoon super goed. Hiermee hoef je nooit meer in de weer met onhandige meetlinten en trapjes. Bestel je behang zowel boven als onder met 10 centimer marge. Hierdoor kun je het in de hoeken mooi strak wegsnijden.
  • Breng de banen goed recht aan. Als de eerste goed zit ga je daarna probleemloos verder omdat je de stroken mooi op elkaar aansluit. De beste manier is om met een waterpas een verticale lijn op de muur af te tekenen voor de eerste strook. Meestal begin je links zodat je naar rechts kunt werken. Aan de linkerkant begin je dus met 10 centimer marge omdat je muur niet 100% recht zou kunnen zijn. Je tekent de streep dus af op de breedte van de eerste strook -10 cm.
  • Check voordat je gaat plakken of alle banen compleet zijn en onbeschadigd. Een drukfout kan weleens voorkomen en omdat je niet zoals bij gewoon behang even een andere baan kan plakken is het extra belangrijk dat je alles goed controleert voor je begint.
  • De behanglijm kun je rechtstreeks aanbrengen op de muur. Bij photowall krijg je die meegeleverd maar moet je het wel zelf mengen met water. Ik vind dat altijd een gedoe met klontjes en geklieder. De emmers met kant-en-klare lijm vind ik zelf fijner, vooral de roze versie waarmee je precies kunt zien waar al lijm zit. Geen zorgen, die droogt wit op. De extra investering van lijm die je niet hoeft te mengen vind ik altijd de moeite waard.. :)
  • Strijk met je handen het behang mooi glad nadat je het plakt. Strijk van links naar rechts, een speciale behangborstel kan daar fijn voor zijn. Een behangsetje bevat de juiste fijne items voor het behangen en is niet zo duur.
  • ALs je helemaal klaar bent kun je met een stevige lineaal alle randen strak wegsnijden.


Meestal klinkt behangen even spannend maar werkt het enorm motiverend als je eenmaal begonnen bent. Elke nieuwe baan zie je de leuke sfeer verder ontstaan! Heb jij ook leuk behang in je kinderkamer? Leuk om dat met me te delen op instagram.

 

Lees mijn gratis e-book

Misschien ga je naast de kinderkamer nog wel meer verbouwen in huis? In mijn gratis e-book deel ik tips over hoe je geld kunt besparen op je verbouwing zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Ben je benieuwd? Download 'm gratis: