Verf online kopen, slim, of niet?

keuken kinderkamer verf woonkamer

Even naar de bouwmarkt als je gaat schilderen. Dat klinkt logisch als je verf wil kopen. Maar wist je dat je ook verf online kunt kopen? In dit blog lees je waar je terecht kunt voor A-merk verf met hoge korting en welk merk je het beste kunt kiezen.

Verf merken

Bij de bouwmarkt heb je naast de A-merken ook een groot assortiment huismerk verf. Veel mensen kiezen hiervoor vanwege de prijs. Maar wil je een professioneel resultaat, ga dan voor een A-merk verf. In de bouwmarkt ben je dan inderdaad meer geld kwijt. Maar de professionele verf merken koop je online met korting tot wel 40%!

Een professionele verf vloeit mooier uit waardoor het makkelijker schildert voor een mooier resultaat. Je zult niet de eerste zijn die enorm baalt van een goedkope huismerk verf. Schilderen is al niet de leukste klus, goede verf maakt het echt een heel stuk prettiger om deze klus te klaren. Ik adviseer dus altijd: ga voor professionele verf en bestel die met korting online.

Online verf kopen dus. Maar welke verf merken zijn dan goed? Sikkens, Sigma, Histor, Flexa en nog veel meer, bij de bouwmarkt lijkt het al veel en online lijkt de keuze nog groter. Maar lees even verder, dan vertel ik je meteen welke verf merken de beste keuze zijn.

Welke verf voor buiten

Het allerbelangrijkste bij het kopen van verf is dat het uitmaakt wát je gaat schilderen. Kozijnen en deuren buiten zijn het type schilderwerk waar veel mensen tegenop zien. Toch is ook dit een klus die je heel goed zelf kunt doen. Zorgvuldig schuren en ontvetten, netjes afplakken en dan is het schilderen zelf een fluitje van een cent.

Buiten is het extra belangrijk om te werken met professionele verf. Het gaat namelijk veel langer mee waardoor het langer duurt voordat je het opnieuw moet schilderen. Alleen dat al is een reden om te kiezen voor een goed A-merk.

 

Grondverf voor buiten kopen

Het is belangrijk om je houtwerk buiten goed in de grondverf te zetten. Dit noem je ook wel een primer. Grondverf zorgt ervoor dat de verf goed hecht en je een mooie strakke ondergrond krijgt om af te lakken. Een professionele schilder brengt net zoveel dunne lagen grondverf aan tot het mooi egaal gedekt is. Daarna hoef je namelijk nog maar 1 laag af te lakken.

De grondverf voor buiten die ik zelf gebruik is de Sikkens Rubbol Primer Extra. Dit is een extreem goede grondverf/voorlak voor onderhoudswerk en nieuw houtwerk. Deze primer is zijdeglanzend, geschikt voor buiten en op terpentinebasis. Dit is een verf die ook veel door professionals wordt gebruikt.

Deze grondverf staat namelijk bekend om haar langdurige hoge glans en hoge dekkracht. Op die manier blijft je hout van dezelfde uitstekende kwaliteit. Daarnaast is de voorlak goed schuurbaar en ben je verzekerd van een vochtregulerend product. Kortom, de Sikkens Rubbol Primer Extra is mijn aanrader voor de buiten grondverf. Bestel de grondverf meteen op de kleur waarin je wil aflakken. Dit maakt het aflakken een stuk eenvoudiger!


Sikkens buitenlak

Bij deze grondverf wil je een passende lak en die is voor buiten dus ook op terpentine basis van het merk Sikkens. Buiten adviseer ik je altijd voor een hoogglans lak te kiezen. Dit is namelijk goed af te nemen als je de ramen wil schoonmaken. Vuil hecht namelijk minder op een glanzend oppervlak. Buiten staat hoogglans ook erg chique. Passend bij de grondverf is de Sikkens Rubbol XD High Gloss.

Deze Sikkens buitenlak is een extreem duurzame hoogglanslak op terpentinebasis. Deze buitenlak beschikt over een unieke bindmiddelcombinatie waardoor het super duurzaam is en je het minder vaak hoeft over te schilderen om je kozijnen goed te beschermen. Het is lekker snel stofdroog, al na 2 uur. Let op dat buitenlak wel lang moet uitharden: ongeveer 18 uur. Professionele schilders lakken zoals ik bovenstaand al noemde maar 1 laag af omdat ze de grondverf net zo lang in dunne laagjes aanbrengen tot het mooi dekt.


Welke verf voor binnen

Binnen schilderen we al een jaar of 10 liever niet meer op terpentine basis. Dit omdat het schadelijker is voor je luchtwegen als je er binnen mee werkt, maar met name ook omdat het de neiging heeft om te verkleuren. Een ral 9010 wit wordt dan na verloop van tijd steeds geler. Binnen is waterbasis dus absoluut de eerste keuze die je wil maken als je gaat kijken welke verf je wil kopen online.

Grondverf voor binnen kopen

Om eerst maar even verder te gaan met het houtwerk: aan de binnenkant kiezen we dus voor een watergedragen grondverf. Maak niet de fout om de grondverf van buiten ook binnen te gebruiken en die daarna met een binnenlak af te lakken. Terpentinebasis en waterbasis kun je namelijk absoluut niet combineren.

Toen ik het houten balkenplafond in onze woonkamer liet schilderen door een professionele schilder tipte hij mij de Caparol Capacryl Aqua UniPrimer. Dit was de grondverf waar hij al ruim 20 jaar mee schilderde omdat het fijn vloeit, mooi dekt in dunne laagjes, goed hecht, goed schuurbaar is en snel droogt. Bovendien is de prijs ook zeer scherp voor deze kwaliteit.

Zoals de productnaam Caparol Capacryl Aqua UniPrimer aangeeft, is deze grondverf geschikt voor meerdere ondergronden. Je kunt deze Caparol primer gebruiken als primer voor:

  • Aluminium
  • Hout
  • Kunststof
  • PVC
  • Zink

Grondverf voor binnen op kleur mengen

Wij hebben inmiddels zelf al heel wat blikken grondverf met deze Caparol weg geschilderd en zijn net als onze schilder fan van deze grondverf vanwege de prijs/kwaliteit verhouding. Je kunt deze grondverf alleen niet op kleur laten mengen, wij gebruiken hem altijd in de kleur wit.

Wil je graag je kozijnen of deuren binnen donker aflakken, kies dan voor een grondverf die je al op kleur laat mengen. Een goede keuze is dan de Sigma S2U Nova Primer. De Nova Primer is geschikt voor binnengebruik op hout en geschuurde verflagen, metaal en kunststoffen. Het is krasvast, vloeit makkelijk en droogt snel. Een goede keuze als je een A-merk grondverf op kleur wil mengen.

Sigma binnenlak

Een lak voor binnen die heel mooi combineert met de Caparol grondverf of de gelijknamige Sigma Nova grondverf is de Sigma S2U Nova Satin. Dit is een hoogwaardige, watergedragen zijdeglanzende lakverf voor binnen. Bij watergedragen lak kun je nogal eens ervaren dat het stroperig schildert waardoor je de aanzetten van je kwast erg ziet. De Sigma S2U Nova vloeit super fijn uit.

Veel goedkope verf verkleurt wanneer het met huidvet in aanraking komt. Een speciale bindmiddelcombinatie zorgt ervoor dat dat bij deze verf niet van toepassing is. Zonder al te veel in technische details te treden: voor lang plezier van je schilderwerk wil je gewoon echt werken met een goed A-merk. Deze verf kun je met gemiddeld met 35% korting online kopen  dus die extra kosten vallen echt mee. Na al mijn jaren ervaring kan ik met overtuiging zeggen: gebruik bij verf een goed A-merk, daar krijg je geen spijt van.

Matte binnenlak of hoogglans

Zijdeglans is nog altijd de meest verkochte verf, maar mat wint steeds meer terrein en ook hoogglans is bij velen geliefd. Alle drie de opties heb je in de Sigma Nova serie:

Wat je mooi vind is puur persoonlijk. Zelf heb ik al het houtwerk in een mooie hoogglans wit 9016. De Sigma S2U Nova Gloss is een subtiele hoogglans die net wat meer glanst dan de zijdeglans uitvoering. Ik heb in een paar ruimtes ook zwarte kozijnen. Daar heb ik gekozen voor de matte uitvoering zodat het zwart wat minder heftig over komt. Ik heb de Sigma S2U Nova Matt in de kleur RAL 9004 (Signaalzwart).

Muurverf voor binnen

Voor de muren binnen vind ik twee dingen super belangrijk. Allereerst dat de verf super goed afneembaar is. Kinderen en huisdieren zorgen bij mij vaak voor vlekken op de muur. Door rekening te houden met de afneembaarheid van verf voorkom je dat je de muur steeds moet overschilderen vanwege vlekken. Ik hou van een matte look en ook die is tegenwoordig afneembaar verkrijgbaar!

Ik vind het ook belangrijk dat de verf mooi vloeit met aanbrengen. Misschien heb je weleens geschilderd en zag je banen toen het was opgedroogd. Dat ligt niet aan jouw schilders kwaliteiten maar aan de (goedkope) verf. De ideale verf die aan al mijn eisen voldoet is de Sigma Perfect Matt. Je kunt deze krijgen in wit of laten mengen in alle mogelijke kleuren die je maar kunt bedenken. Ook deze verf is op waterbasis en dus niet schadelijk voor je gezondheid.

Een goede online verfwinkel

Online bestellen van kleding en schoenen doen we met gemak, maar verf is nog wat onbekend. Hopelijk heb ik je met dit blog overtuigd dat je verf echt online wil kopen vanwege de korting. Lang zoeken is ook niet meer nodig want hierboven staat precies welke merken je het beste kunt kiezen. Dan tot slot nog de webshop.

Ik en inmiddels vele van mijn klanten hele goede ervaringen met de Verfzaak.nl. Je kunt tot middernacht bestellen en hebt het dan de volgende dag in huis. Gratis bezorgd vanaf 45 euro. De service is ook top: ooit was mijn blik erg gedeukt in de post, na contact met de klantenservice ontving ik de volgende dag een nieuw blik, de oude mocht ik houden. Niet voor niets hebben ze een online review score van boven de 9.

Online verf kopen is dus de allerbeste keuze als je professionele kwaliteit wil voor een scherpe prijs. Is jouw schilderklus mooi gelukt? Stuur me een foto van het eindresultaat op Instagram, vind ik leuk!


Nog meer materialen online kopen met korting

Verf online kopen is dus zeker slim maar wist je dat er nog véél meer producten voor je verbouwing online met veel korting te vinden zijn? Als je wil voorkomen dat je heel veel uurtjes kwijt bent op google kun je mijn shopgids overwegen. Hierin staat precies welk type producten je online met korting tot wel 50% kan vinden en welke webshops betrouwbaar zijn om te bestellen.  Je bestelt de '100 beste shoptips voor je verbouwing' eenvoudig online. Een praktische digitale gids die je er steeds weer even bij kunt pakken als je prijzen vergelijkt om online materialen te kopen voor je verbouwing.